Bosh sahifa > Новости > Kontent
О изуму Мотор
Jan 14, 2017

Мотор користи струју принцип улогу проводника у магнетно поље сила (ово се разликује од тренутног магнетни ефекат, тренутне физичке јасно разреду девет о и #39; сат да то одвојено), открио да је тај принцип дански физичар - остер, је рођен 14. августа, 1777, ЛанГеЛанг на острву ЛуДеQиао бинг је пхармацистанд #39; с породицом. Примљен на универзитет из Цопенхагена у 1794, докторат из 1799. У 1801 године ~ 1803 посете Немачке, Француске и других земаља, направили су неколико физицари и хемичара. Од 1806 као професор физике на универзитету у Копенхагену 1815 од данског краљевског друштва извршни секретар. Због тренутне магнетни овај изузетан пронађених у 1820 са краљевском друштву Копли медаљу.

Од 1829, Копенхаген, декан факултета инжењеринга. 9 . марта 1851, умро је у Копенхагену. Имао је и много истраживања физике, хемије и филозофије. Због филозофије Кант и сцхеллинг, утицај природне филозофије верује да силе природе може да буде обострано трансформације, дуготрајно истраживање односа између електрицитет и магнетизам. У априлу 1820, коначно нашао тренутну улогу иглу, наиме тренутни магнетни ефекат. Исте године на 21 јула у експеримент на снагу иглу на тему сукоба објавио своје налазе. Овај кратак папир да се Европа је имала огроман вибрација физику, довело до појаве великог броја експерименталних резултата, која је отворила ново поље електромагнетизма ─ ─ физику.

1812 . године, он прво изложило помисао на лаган контакт између електромагнетске. У 1822 је експериментално истраживање је спроведено на цомпрессибилитy течности и гаса. Издвајање алуминијума у 1825, али није високо невиности. У студији акустичну, покушао је наћи звучни феномен, изазван струјом. Његов задњи рад је дијамагнетска. Он је ентузијаста наставник придаје велики значај за научна истраживања и експеримент, рекао је он: андqуот; ја донанд #39; т као да нема експеримента досадна предавања, свим научним истраживањима почиње од еxпериментандqуот;. Због тога што су поздравили студената. Он је одличан презентације и наука популаризација радника, данског Удружење за напредак науке, иницијатива је успостављена 1824 креирао први лабораторији за физику у Данској. 1908 Данске асоцијације за напредак науке успоставити андqуот; оерстед медаландqуот; да пружи значајан допринос у физичар. 1934 , названа андqуот; остерандqуот; јединица интензитета магнетног поља у ЦГС систему. Америчка асоцијација за наставнике физике 1937 за подешавање андqуот оерстед медаландqуот; награда да дају допринос у физици предавања професора физике.

Фарадаy у 1821 завршен први велики електрични изуме. У пре две године, остер је пронашао ако је енергијом у круговима, и то близу игла на компасу девијацију се јавља. Фарадеј се инспирисани, мислим да ако магнете, калем да искористе. Према овом идеја, успјешно је развио једноставна направа. Унутар уређаја, све док је струја кроз редове, редови ће бити около као магнет стално окретање. У ствари Фарадеј изум је први електромотор, први који користите на тренутном кретање објекта. Иако засади сирове нафте, али је све преци су мото данас користи на свету. Ово је велико открице. Само у почетку своје стварне користи су врло ограничена, јер у то време осим са скромном батерије да нема друге начине за производњу електричне енергије.

Његов проналазак 1873, белгијски личност велике снаге мотор, мотор великог обима индустријске производње.